Dovlecei picanti ın otet

de kukibella in Muraturi, 11 Sep 2012 | 5573 vizualizari

 

reteta o am din revista "Libertatea" septembrie 2011,am modificat-o un pic dar este super buna

 

INGREDIENTE

  • 8 dovlecei;
  • 2-3 morcovi;
  • 3 gogoşari;
  • 3 ardei iuti;
  • o capatana usturoi;
  • un litru otet;
  • piper boabe;
  • 4 linguri de zahar;
  • 2 litri apa;
  • 3 linguri sare grunjoasa;
  • foi de dafin;
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei picanti ın otet:

Dovleceii se spala, li se taie cotoarele, se taie ın doua pe lung, apoi se feliaza; morcovii şi ardeii curatati se taie rondele. Se aseaza legumele ın borcan alternandu-le.

Separat se pune la fiert otetul, apa, sarea, piperul, zaharul, foile de dafin. Dupa ce clocoteşte se toarna ın borcane. Borcanele se sigileaza imediat şi se lasa sa se raceasca bine ınvelite cu o patura(chiar şi doua zile)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei picanti ın otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

12.09.2012, 18:45

Ce bine arata... N-am mancat niciodata dovlecel conservat

kukibella 1

12.09.2012, 18:49

SUNT SUPER BUNİ SİMONA CREDE-MA

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:37

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei murati